Nieuws & blogs
BannerNLNetsite-1
13 februari 2018
Inschrijving ILF Patiëntendag is geopend!

Op zaterdag 9 juni a.s. vindt tijdens het internationale lymfoedeemcongres van het ILF, de ILF Patiëntendag plaats. Voor donateurs van NLNet die patiënt zijn, is er een speciale regeling gemaakt met betrekking tot de toegangsprijzen. Leest u hier verder.

 

zorgverzekeraar
06 februari 2018
Procedure als een vergoeding door zorgverzekeraar geweigerd wordt

Veel patiënten hebben er helaas mee te maken. Vergoeding voor behandelingen of hulpmiddelen wordt door de zorgverzekeraar geweigerd. Leg u echter niet direct neer bij een afwijzing. Er is nog veel dat u kunt doen. Speciaal hiervoor heeft NLNet en Procedure opgesteld als vergoeding door zorgverzekeraars wordt geweigerd. Lees hier verder.

belastingdienst-1
24 januari 2018
Belasting en aftrek zorgkosten: Laat geen geld liggen!

Leven met een handicap of ziekte brengt kosten met zich mee. Kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Komen die kosten voor uw eigen rekening? Dan kunt u een deel ervan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Maak er gebruik van! Doe aangifte! Lees hier meer. 

huidfonds
11 januari 2018
Huidheld Eline

Huidheld Eline haalt het maximale uit haar leven ondanks dat ze te kampen heeft met primair lymfoedeem. Maar dat beperkt haar niet om leuke dingen te doen.

Bekijk het filmpje dat het Huidfonds van Eline maakte: 

https://youtu.be/DkNkGbzBTIA

Schermopname_20_7f8-1
05 januari 2018
Pear Shaped, het magazine over lipoedeem uit de UK

Ze hier de nieuwste uitgaven van het blad Pear Shaped over lipoedeem (is een Engelstalige uitgave).

vergoeding
19 december 2017
Vergoeden lidmaatschapsgeld

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie. Raadpleeg daarvoor uw polis.

Kijk hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoeding die zij geven voor 2018

tillysmidtnetherlands2
18 oktober 2017
Eerste Lipoedeem Awareness Award voor Tilly Smidt

Tijdens het mini symposium Lipoedeem afgelopen zaterdag in Apeldoorn, dat speciaal was georganiseerd om Tilly Smidt te bedanken voor alles wat ze voor Lipoedeempatiënten heeft gedaan, ontving Tilly de Eerste NLNet Lipoedeem Awareness Award.

 

patienten1stem
16 oktober 2017
Oproep werving begeleiders cursus Sterk met Pijn

Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem (waar NLNet ook bij is betrokken) is op zoek naar cursusbegeleiders.

jongerendag NLNet walibi-1
09 oktober 2017
Geslaagd jongerenweekend

In het weekend van 22 tot en met 24 september vond het allereerste jongerenweekend van NLNet plaats! Vijf meiden tussen de 15 en 20 jaar namen deel aan het weekend. Er werd samen gekookt, gezwommen en lol gemaakt in Walibi Holland.

blank
07 september 2017
Belangrijke publicaties over Nederlandse richtlijnen lymfoedeem en lipoedeem

Het is Anne Berthe Halk (dermatoloog LUMC) en Dr. Robert Damstra (dermatoloog Nij Smellinghe) gelukt beide Nederlandse richtlijnen (lymfoedeem en lipoedeem) gepubliceerd te krijgen in een peer reviewed internationaal tijdschrift. 

sidebar_image_2

Altijd goed
op de hoogte