Nieuws

Nieuws

07 september 2017 - Belangrijke publicaties over Nederlandse richtlijnen lymfoedeem en lipoedeem

Het is Anne Berthe Halk (dermatoloog LUMC) en Dr. Robert Damstra (dermatoloog Nij Smellinghe) gelukt beide Nederlandse richtlijnen (lymfoedeem en lipoedeem) gepubliceerd te krijgen in een peer reviewed internationaal tijdschrift. 

05 september 2017 - Binnenkort verkrijgbaar: Lipedema - The Disease the call FAT

Binnenkort verschijnt het boek: Lipedema – The Disease They Call FAT.

01 september 2017 - Mooi verhaal van Ineke Span over haar strijd met lipoedeem

Op het platform van Gezonheid&Co lazen we het artikel van Ineke Spam. Ineke wil wel van de daken schreeuwen dat ze lipoedeem heeft...

01 augustus 2017 - We organiseren het eerste NLNet Jongerenweekend!

Van 22 tot en met 24 september a.s. vindt het eerste NLNet Jongerenweekend plaats in Walibi Flevoland.

31 juli 2017 - Artikel uit de Volkskrant over Lymfoedeem

In de Volkskrant van afgelopen weekend stond een mooi artikel over hoe lymfoedeem je leven beïnvloedt.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/leven-met-lymfoedeem-een-slopende-en-onderschatte-aandoening~a4508215/?hash=846a2afa0d1f307e0a2b03abe5b29f99fbe7dc4

 

29 mei 2017 - Dutch Lymphoedema Framework and Lipoedema Network

De ILF heeft als een van de belangrijkste doelstellingen: ‘het verbeteren van de management rondom lymfoedeem en daaraan gerelateerde aandoeningen’. De ILF organiseert elk jaar een congres ergens in de wereld. Joyce Bosman en Els Brouwer hebben zich namens NLNet ingezet om het ILF congres naar Nederland te halen. En dat is gelukt!

29 mei 2017 - Patiënten gezocht voor gastcolleges

Wij zijn op zoek naar patiënten met lymfoedeem en/of lipoedeem die het leuk vinden om een gastcollege te geven bij de opleidingen voor huidtherapie en fysiotherapie.

29 mei 2017 - Mini-symposium Lipoedeem 14 oktober 2017

Eind 2016 verzond Tilly Smidt haar allerlaatste nieuwsbrief aan haar achterban. Tilly heeft zich jaren met de LIPV-vereniging ingezet voor de belangen van de lipoedeempatiënten, maar zij besloot dat het tijd werd om het stokje over te dragen. In haar laatste nieuwsbrief deed zij een oproep aan haar leden om lid te worden van NLNet.

29 mei 2017 - Hackaton

Er is in het bestuur besloten om een Lymfoedeem Hackathon te organiseren. Het primaire doel van elke hackathon is om snel praktische ideeën om te zetten in prototypes die waarde kunnen toevoegen aan gezondheid & zorg.

29 mei 2017 - Patientenperspectief

Op 22 februari heeft uw voorzitter namens 81 patiëntenorganisaties (verenigd in ‘PatiëntenPerspectief2021’) een petitie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid. Namens ruim 5 miljoen Nederlandse patiënten werd een dringend pleidooi gehouden om in de komende kabinetsperiode ernst te maken met het verbeteren van de positie van de patiënt.