Nieuws

Nieuws

18 oktober 2017 - Eerste Lipoedeem Awareness Award voor Tilly Smidt

Tijdens het mini symposium Lipoedeem afgelopen zaterdag in Apeldoorn, dat speciaal was georganiseerd om Tilly Smidt te bedanken voor alles wat ze voor Lipoedeempatiënten heeft gedaan, ontving Tilly de Eerste NLNet Lipoedeem Awareness Award.

16 oktober 2017 - Oproep werving begeleiders cursus Sterk met Pijn

Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem (waar NLNet ook bij is betrokken) is op zoek naar cursusbegeleiders.

09 oktober 2017 - Geslaagd jongerenweekend

In het weekend van 22 tot en met 24 september vond het allereerste jongerenweekend van NLNet plaats! Vijf meiden tussen de 15 en 20 jaar namen deel aan het weekend. Er werd samen gekookt, gezwommen en lol gemaakt in Walibi Holland.

07 september 2017 - Belangrijke publicaties over Nederlandse richtlijnen lymfoedeem en lipoedeem

Het is Anne Berthe Halk (dermatoloog LUMC) en Dr. Robert Damstra (dermatoloog Nij Smellinghe) gelukt beide Nederlandse richtlijnen (lymfoedeem en lipoedeem) gepubliceerd te krijgen in een peer reviewed internationaal tijdschrift. 

05 september 2017 - Binnenkort verkrijgbaar: Lipedema - The Disease the call FAT

Binnenkort verschijnt het boek: Lipedema – The Disease They Call FAT.

01 september 2017 - Mooi verhaal van Ineke Span over haar strijd met lipoedeem

Op het platform van Gezonheid&Co lazen we het artikel van Ineke Spam. Ineke wil wel van de daken schreeuwen dat ze lipoedeem heeft...

01 augustus 2017 - We organiseren het eerste NLNet Jongerenweekend!

Van 22 tot en met 24 september a.s. vindt het eerste NLNet Jongerenweekend plaats in Walibi Flevoland.

31 juli 2017 - Artikel uit de Volkskrant over Lymfoedeem

In de Volkskrant van afgelopen weekend stond een mooi artikel over hoe lymfoedeem je leven beïnvloedt.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/leven-met-lymfoedeem-een-slopende-en-onderschatte-aandoening~a4508215/?hash=846a2afa0d1f307e0a2b03abe5b29f99fbe7dc4

 

29 mei 2017 - Dutch Lymphoedema Framework and Lipoedema Network

De ILF heeft als een van de belangrijkste doelstellingen: ‘het verbeteren van de management rondom lymfoedeem en daaraan gerelateerde aandoeningen’. De ILF organiseert elk jaar een congres ergens in de wereld. Joyce Bosman en Els Brouwer hebben zich namens NLNet ingezet om het ILF congres naar Nederland te halen. En dat is gelukt!

29 mei 2017 - Patiënten gezocht voor gastcolleges

Wij zijn op zoek naar patiënten met lymfoedeem en/of lipoedeem die het leuk vinden om een gastcollege te geven bij de opleidingen voor huidtherapie en fysiotherapie.