Links

Lotgenoten

Uw medepatiënten met lymfoedeem en lipoedeem kunt u vanzelfsprekend ontmoeten op de bijeenkomsten die NLNet organiseert zoals de supportgroepavonden die in het land worden georganiseerd en het tweejaarlijks symposium.

NLNet organiseert ook het Reizend NLNet Lotgenotencafé. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij een huid- of fysiotherapiepraktijk (lid van NLNet) iedere maand op een andere plek in het land. Voor leden van NLNet zijn deze lotgenotencafé's gratis, niet leden betalen een bedrag van € 7,00 (incl. koffie/thee en lekkers). Tijdens het lotgenotencafé komt er een patiënt die zijn of haar ervaringsverhaal doet en er wordt in een aparte lymfoedeem- en een aparte lipoedeemgroep met elkaar gesproken over alles wat mensen met deze aandoeningen bezig houdt. Praktische zaken als: waar kun je het beste je steunkousen bestellen, waar kun je sporten, maar ook wat doet lymfoedeem of lipoedeem emotioneel met je.

Daarnaast organiseren verschillende oedeem fysiotherapeuten en huidtherapeuten in het land bijeenkomsten en cursussen zelfmanagement of bewustwording van (de risico’s van) lymfoedeem. Deze bijeenkomsten worden vermeld in de agenda.
Mocht u een cursus of bijeenkomst weten die niet in de agenda is vermeld, dan stellen we het op prijs wanneer u ons daarop wijst.Laatst bijgewerkt: 18 december 2017

CTAportret3

Informatie over lymfoedeem vind je bij NLNet.