Agenda

Beweegworkshop lipoedeem Amsterdam

Op donderdag 7 september 2017 vindt bij Gezondheidscentrum Goed aan de Vrolikstraat 191 in Amsterdam een Beweegworkshop plaats voor lipoedeempatiënten. Rondom het Gezondheidscentrum in het betaald parkeren, de metro is 3 minuten lopen.

Trainen is goed voor iedereen, en zeker als je lipoedeem hebt!
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met lipoedeem 30% minder spierkracht hebben ten opzichte van leeftijdgenoten.Dan  kun je je ook voorstellen dat traplopen, lange afstanden lopen of lang op de benen staan vermoeiend is voor de benen.


Maar hoe moet je trainen, als de benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? NLNet heeft hiervoor een speciale Lipoedeem Workout gemaakt! Tijdens de beweegworkshop zullen we informatie geven waarom het bij lipoedeem zo belangrijk is om te trainen. En samen met u gaan we alle oefeningen langs, zodat u de lipoedeem Workout straks ook thuis kan doen.


Programma:
19.00 uur  Inloop en ontvangst met koffie en thee
19.15 uur  Welkom door leden NLNet
19.30 uur  Wat is het belang van training?
20.00 uur  Lipoedeem Workout Froukje Potijk, oedeemfysiotherapeut, Fysio Holland
20.15 uur  Pauze met koffie/thee
20:30 uur  Ervaringsdeskundige 'Het effect van trainen met Lipoedeem'
20:40 uur  Lipoedeem Workout Froukje Potijk
21.15 uur  Afsluiting


Meld u snel aan, want we kunnen maximaal 12 personen ontvangen. Leden van NLNet hebben daarbij voorrang op niet-leden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 5 september a.s. door een mail te sturen naar info@lymfoedeem.nl of te bellen naar 033-2471465 onder vermelding van uw naam, lidmaatschapsnummer, woonplaats, e-mail en het aantal personen waarmee u komt. Wanneer u geen lid bent van NLNet bent u ook van harte welkom. De bijeenkomst is voor leden gratis, voor niet-leden vragen wij een bijdrage van € 7,00 (dit is incl. koffie en thee). Wanneer u echter besluit op deze dag lid te worden van NLNet, is het ook voor u gratis (en ontvangt u ook nog het mooie boek 'Onder de inDRUK van jou' met 28 portretten van lymf- en lipoedeempatiënten gratis).

 

Vriendelijke groet namens het bestuur van NLNet,

Barbara Boots